Sjarel Buysschaert van Lokaal communiceert met een kwinkslag tijdens corona

Wat betekent de coronacrisis voor uw bedrijf?

In midden maart kregen wij te horen dat de markten moesten sluiten. Dit gaf natuurlijk een hele grote impact, van de ene dag op de andere kregen wij ineens geen inkomsten meer. Dankzij de flexibiliteit van ons netwerk: boerenproducenten en marktverantwoordelijken, hebben wij met ons kernteam een click & collect-systeem opgestart. Zo komen we toch op ongeveer dezelfde omzet uit. Daar zijn wij heel fier op.

Wat zijn uitdagingen in deze tijd?

Er zijn heel veel kansen voor ondernemers, die ze ook zien en hierop inspelen. Als ondernemer moet u scherp staan en overal snel op kunnen inspelen. De dag van vandaag is dit niet zo evident. Wij zijn een kleine organisatie. Die operationele omschakeling vergt heel veel van ons team. Dat is niet evident om hier tijd voor te maken. Tegelijkertijd hebben wij ook allemaal kleine kinderen, de combinatie is ook altijd een beetje zoeken. Dat is voor mij de grootste uitdaging. Men moet voldoende aandacht besteden aan het strategische luik en heel goed inspelen op de kansen die er ongetwijfeld zijn.

Hoe beïnvloedt de crisis uw communicatie?

Dat is niet zoveel veranderd. Wij hebben altijd vrij transparant gecommuniceerd. Wij stellen ons steeds kwetsbaar op als wij iets niet weten. Ik denk dat dit nu net goed is, en dat mensen dit ten volle appreciëren. We proberen ze ook nog extra goed te informeren over hun veiligheid en gezondheid. Tegelijkertijd proberen wij, zoals gewoonlijk, dit met een kwinkslag te doen en met wat humor. Ik denk dat mensen dit wel fijn vinden de dag van vandaag en dat toch ook nog kan.

Stuur ook uw verhaal op naar info@comuituwkot.be

Wie zit er achter ‘Com uit je kot’?

Marketing- en communicatiebureau KIXX uit Loppem is het brein achter dit platform. Het idee ontstond bij de uitbraak van de corona-crisis in ons land en de toenemende vragen van klanten over de bijsturing van hun marketingstrategie in deze bizarre tijden. KIXX is gespecialiseerd in strategy, branding, digital en support.

Meer info?
www.kixx-concept.be

VERSPREID DEZE INFO

Deel dit artikel

NEEM NU DEEL

Wij willen ook uw meningWe gebruiken cookies om u te kunnen verzekeren van de beste ervaring op onze website. Als je deze site blijft gebruiken gaat u akkoord met ons Privacybeleid.
x
Ontvang wekelijks praktische marketing- en communicatietips in uw mailbox
Schrijf nu in