Stokerij De Moor uit Aalst

Stokerij De Moor uit Aalst is een familiale graanstokerij waar de familie De Moor hun eigen gin stookt. Bovendien worden er ook enkele bekende ginmerken gedistilleerd. Daarnaast hebben ze een algemene drankenwinkel van wijnen, sterke dranken en champagnes.

Grootste deel van activiteit viel meteen weg

Caroline: "Het grootste deel van ons klantenbestand bestaat uit horeca. Toen de beslissing werd genomen dat alle horecazaken de deuren moesten sluiten, viel het grootste deel van onze activiteit onmiddellijk weg. De week nadien moesten we ook nog eens onze particuliere winkel sluiten. Dat was een serieuze domper."

Enorme vraag naar ontsmettingsalcohol

"Net op dat moment stond onze telefoon roodgloeiend. De ene apotheker na de andere belde met de vraag of wij hen konden helpen aan alcohol, waarmee zij dan ontsmettingsmiddelen konden gaan produceren. En het bleef niet alleen bij de farmacie. We kregen eveneens telefoontjes van ziekenhuizen en triageposten."

Wij hebben altijd een voorraad alcohol staan. Maar die alcohol is veraccijnst: bij elke liter alcohol gaat er een groot bedrag naar de staat. Dat is sowieso de grootste kostrpijs van het product. Wij moesten dus ervoor zorgen dat de apothekers deze alcohol konden krijgen zonder dat ze er accijnzen op moesten betalen. Mijn vader heeft er alles aan gedaan om een speciale regeling te kunnen treffen. En ik moet zeggen dat het allemaal zeer snel ging. Op twee dagen tijd werd deze regel ingesteld en kon de alcohol verdeeld worden. Toen de voorraad op was, begonnen we onmiddelijk opnieuw te produceren. We stookten zo veel mogelijk alcohol boven een percentage van 70% omdat alcohol pas vanaf dan het virus kan doden."

Voldaan gevoel

De eerste twee weken waren enorm hectisch maar we hadden een enorm voldaan gevoel omdat we de ziekenhuizen in onze buurt hebben kunnen helpen.

Wie zit er achter ‘Com uit je kot’?

Marketing- en communicatiebureau KIXX uit Loppem is het brein achter dit platform. Het idee ontstond bij de uitbraak van de corona-crisis in ons land en de toenemende vragen van klanten over de bijsturing van hun marketingstrategie in deze bizarre tijden. KIXX is gespecialiseerd in strategy, branding, digital en support.

Meer info?
www.kixx-concept.be

VERSPREID DEZE INFO

Deel dit artikel

NEEM NU DEEL

Wij willen ook uw meningWe gebruiken cookies om u te kunnen verzekeren van de beste ervaring op onze website. Als je deze site blijft gebruiken gaat u akkoord met ons Privacybeleid.
x
Ontvang wekelijks praktische marketing- en communicatietips in uw mailbox
Schrijf nu in