Winsol blijft innoveren na de coronacrisis

Winsol maakt ramen en deuren, rolluiken, poorten, zonwering, terrasoverkapping en raamdecoratie. Alles wordt in België gefabriceerd, CEO Xavier Costenoble nam voor ons een videoboodschap op. 

Wat is de impact van de coronacrisis voor uw bedrijf?

“Corona heeft een sterke invloed gehad op onze manier van werken. Werven werden stilgelegd, onze eigen winkels sloten en onze franchisewinkels moesten ook dicht. Gelukkig hadden we de orderboeken die we konden blijven produceren en leveren. Ik vond het persoonlijk ook wel belangrijk om de ketting in beweging te houden: van leveranciers, fabrieken over de mensen tot bij onze klanten.”

Welke acties heeft u ondernomen?

“We stimuleerden de online verkoop en onze verkooptechnieken werden uiteraard aangepast. Aan de hand van webinars gaven we best practices aan onze franchisewinkels. We merken een heel lichte terugval in de verkoop. Ik heb zelf ook gelobbyd om de richtlijnen van de overheid wat te kunnen beïnvloeden waar het kon.”

Hoe moet het nu verder?

“Opportuniteiten genoeg want er zijn toch wel enkele positieve elementen die ik meeneem. Zo zijn er minder wagens op de baan, wat het mobiliteitsprobleem oplost. We leerden allemaal de term ‘thuiswerk’ kennen. En dat mag, maar we moeten we wel zien dat de teamspirit in het bedrijf behouden blijft. Ik hoop dat we daar stukken van kunnen meenemen in de toekomst. Verder moeten we blijven innoveren. Want door die innovatie hebben we de terugval kunnen dempen en onze verkoop kunnen handhaven.”,

We willen Xavier bedanken om zijn verhaal te delen. Wij trekken er alvast lessen uit die we zeker meenemen in de toekomst. #samentegencorona

Wie zit er achter ‘Com uit je kot’?

Marketing- en communicatiebureau KIXX uit Loppem is het brein achter dit platform. Het idee ontstond bij de uitbraak van de corona-crisis in ons land en de toenemende vragen van klanten over de bijsturing van hun marketingstrategie in deze bizarre tijden. KIXX is gespecialiseerd in strategy, branding, digital en support.

Meer info?
www.kixx-concept.be

VERSPREID DEZE INFO

Deel dit artikel

NEEM NU DEEL

Wij willen ook uw meningWe gebruiken cookies om u te kunnen verzekeren van de beste ervaring op onze website. Als je deze site blijft gebruiken gaat u akkoord met ons Privacybeleid.
x
Ontvang wekelijks praktische marketing- en communicatietips in uw mailbox
Schrijf nu in