KRACHTIGE COMMUNICATIE EN MARKETING IN UITZONDERLIJKE TIJDEN

TOOLS

Een overzicht van de beste digitale tools
die u allemaal kunt inzetten in deze crisistijd.

1. Google Analytics

Google Analytics is een gratis tool van Google die u in staat stelt uw klanten beter te begrijpen. Naast demografische en geografische gegevens, brengt de tool ook het gedrag van uw bezoekers in kaart.
Welke pagina’s zijn de belangrijkste? Hoeveel acties ondernemen mijn bezoekers? Van welke bron komen mijn bezoekers?

Waarom Google Analytics?
Deze informatie maakt het mogelijk om uw website aan te passen waar nodig met meer conversies en verkoop als gevolg. 

Naar de website

2. Mailchimp

Mailchimp is één van de bekendste platformen om nieuwsbrieven mee te versturen. Vorig jaar hebben ze maar liefst 250 biljoen e-mails verzonden. Tot en met 2 000 contacten bieden ze hun dienst gratis aan.

Waarom Mailchimp?

 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Overzichtelijke rapportage
 • Hoge delivery rate 
 • Mogelijkheid tot segmenteren 
Naar de website

3. Google Drive

Google Drive is de gratis online opslagdienst van Google. Dankzij Google Drive kunnen documenten in de cloud worden opgeslagen, bestanden worden gedeeld en documenten samen met anderen worden bewerkt. Gedaan met eindeloos heen-en-weer mailen en zoeken naar de meest recente versie van een bestand.

Alternatieven zijn o.a.: Dropbox en OneDrive.

Naar de website

4. HotJar

Weet u wat uw gebruikers doen op uw website? Of nog beter: wat ze willen doen op uw website? HotJar doet real-time schermopnames van uw websitebezoekers. Daarnaast bieden ze ook een enquête functie aan, hiermee stelt u op een heel intuitieve manier vragen aan uw bezoekers. Zo komt u niet alleen te weten WAT ze willen, maar kan uw website ook aangepast worden om aan die vraag van uw (potentiële) klanten te voldoen.

Waarom HotJar?

 • Ontdek waar en waarom klanten afhaken om actie te ondernemen
 • Gedrag van uw website bezoekers analyseren
 • Ontdek waarom klanten uw website bezoeken
Naar de website

5. Screaming Frog

Screaming Frog is een website-crawler, waarmee u de URL's van websites kunt crawlen om technische en on-site SEO optimalisaties te analyseren en optimaliseren. Ontdek de vele metrics die Google gebruikt om uw website helemaal bovenaan te laten scoren binnen hun zoekmachine. Tip: hoge concurrentie? Analyseer dan ook de website van uw grootste concurrent en kom snel te weten waar uw website steken laat vallen.

Waarom Screaming Frog?

 • Zorg voor meer gratis bezoekers via zoekmachines
 • Optimaliseer uw bestaande pagina’s
 • Corrigeer foute en dode links
Naar de website

6. Hunter

Het nieuwe verkopen bevat voor een groot stuk online e-mail prospectie. Want cold calling.. dat komt toch altijd ongelegen? Daarvoor hebt u wel een e-mailadres nodig. Een e-mailadres van een potentiële prospect zoeken was nooit zo eenvoudig dankzij Hunter.io! Binnen organisaties wordt er gekozen om een e-mailadres op een bepaalde manier te schrijven.: Voornaam.familienaam@bedrijf.be, v.familienaam@bedrijf.be, voornaam@bedrijf.be enz.

Hunter.io toont u het e-mailadres van een potentiële klant, de ideale start voor een mogelijke samenwerking.

Tip: junk mail is geen deel van “online verkopen”. Zorg voor kwalitatieve, op maat gemaakte e-mails en follow-up hiervan is cruciaal.

Naar de website

7. Google Hangouts

Met Google Hangouts is het mogelijk live videogesprekken te voeren met leveranciers, klanten en collega's. Het platform maakt het ook heel eenvoudig om uw scherm te delen, een ideale manier om uw presentaties, offertes of andere zaken mondeling voor te stellen.

Naar de website

8. AnswerThePublic

De goesting is er aan de slag te gaan met content creatie om meer nieuwe bezoekers naar uw site te trekken, maar u hebt geen inspiratie? Tik de naam van uw product of dienst in het zoekveld en AnswerThePublic doet de rest.

Tip: deze tool in combinatie met Keyword Shitter = ♡

Naar de website

9. Slack

Slack is een cloud-based besloten chatplatform waarin u kan chatten met collega’s. Zowel privé als in specifieke groepen. Dit vergemakkelijkt de interne werking in uw bedrijf.

Waarom Slack?

 • Bijna 50% minder intern mailverkeer
 • Eenvoudig videobellen met collega’s 
 • Maakt werken vanop afstand mogelijk
Naar de website

10. Trello

Trello is een tool die bedoeld is om projecten te managen. Het is een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel om de planning te beheren, problemen te signaleren, capaciteitsproblemen te voorzien en finaal uw doelen te behalen.

Naar de website
DEEL NU UW TOOL

Interessante tool gevonden?
Deel het met uw collega-ondernemers

We gebruiken cookies om u te kunnen verzekeren van de beste ervaring op onze website. Als je deze site blijft gebruiken gaat u akkoord met ons Privacybeleid.